REC (Recurs Econòmic Ciutadà) és una moneda ciutadana  (social-municipal) creada com una eina per a canalitzar la despesa pública cap a l’economia local: 600 famílies que viuen en l’àrea del Besós de Barcelona gasten el 25% del pagament del SMI (Suport Municipal d’Inclusió) usant recs en 160 comerços locals gestionats de manera independent. Com a resultat, l’efecte multiplicador local de la despesa pública ha augmentat en un 54% durant el primer any de circulació del rec, coproduint una política pública addicional per a donar suport a l’economia local.

Mesensei és un marc d’apoderament comunitari. El seu programari és utilitzat per comunitats com Tapiola High School (Finlàndia), Dare to Learn Festival of Rethinking Learning (Finlàndia), The Children and Youth Foundation Finland, Finnish Institute of Public Management i University of Cambridge (UK) per a construir les seves plataformes comunitàries pròpies. Un cas especialment interessant és el poble de Giampilieri (Sicília, Itàlia), on Mesensei treballa amb els vilatans per a crear una aplicació per a treure al poble de l’aïllament i salvar vides en el futur. Principalment, l’aplicació ajuda a la comunitat a organitzar festivals de menjar, però també funciona com un sistema d’alerta sobre un imminent despreniment de terra i automatitza la mobilització de voluntaris d’evacuació.

Merits és una plataforma creada a Milà (Itàlia) per a facilitar la transició a una economia sostenible, en ajudar i recompensar els comportaments individuals i col·lectius que generen prosperitat sostenible i compartida. La societat necessita que les persones i les organitzacions inverteixin en petits actes diaris de generositat, coratge i cura per a les persones i la naturalesa. Els mèrits ajuden a les persones a adonar-se que no estan sols. Recompensa i reconeix el seu esforç amb tokens digitals. Merits va començar com un projecte del Departament de Polítiques Socials de l’Ajuntament de Milà, premiant als refugiats que es van oferir com a voluntaris per a netejar la ciutat. Merits també està duent a terme noves intervencions en el sector de la salut.